Eilen eräs nainen, joka asuu melko lähellä meitä ja omistaa myös villakoiran, tuli lenkillä vastaan ja kysyi, ehtisinkö trimmata hänen koiransa. Häneltä itseltään oli sormi murtunut ja siksi ei voinut itse trimmata. Lupasin trimmata ja tänään meninkin koulun jälkeen trimmaushommiin.

Koira oli siis ruskea (hieman haalistunut, joistain kohdista harmahtava) keskikokoinen villakoira Minni. Karva oli kasvanut joka puolelta tosi pitkäksi ja takuttunut pahasti. Joistain kohdista se oli jopa huopaantunut. Se oli siis leikattava melko lyhyeksi, mikä ei kyllä haittaa, koska tällä säällä villakoiran turkkiin tarttuu KAIKKEA! Ja turkki myös kasvaa yllättävän nopeasti.

Aloitin trimmaamalla hännän tyven ja peräpään. Muotoilin häntäkarvasta pallon, kuten pikku puudelineidille haluttiinkin. :) Sitten ajelin naaman ja lyhensin tukkaa, joka roikkui silmillä. Naaman ja pään jälkeen ajelin varpaat ja anturoiden välit, joissa oli melkoisesti karvaa. Seuraavaksi ajoin vatsan ja lyhensin korvakarvoja.

Sitten alkoikin itse runkokarvan lyhennys. Ja siinä oli hommaa! Lopputulos oli melkoisen lyhyt, mutta eipähän pitäisi olla takkuja ja ihan siistiltä lopputulos näytti, ainakin minun ja omistajan mielestä. :) Harmi, etten ottanut kuvaa, olisi saanut mainion ennen ja jälkeen-kuvapotretin! Varsinainen muodonmuutos siinä koettiinkin, turkin lyhentämiseen meni yhteensä kolme tuntia!

Ja pientä mainostusta: Jos haluat, että tulen lyhentämään/siistimään/ajelemaan lyhyeksi koirasi (erityisesti villiksen) turkin, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Otsikon toinen aihehan on pennut. Elikkäs, huomenna koulun jälkeen minä ja isä lähdetään Dicon kanssa ajelemaan Tammelaan, Forssan seudulle. Siellä asuu harmaa kääpiövillakoiraneiti (toyn ja kääpiön rajamaissa) nimeltään Minni. Minnillä on juoksut ja hänen omistajansa toivoi Dicoa Minnin sulhaseksi. Eli astutusreissulle ollaan menossa. Jännää ajatella, että Dicosta voi tulla isä! :) Tulisipa edes muutama pentu, että näkisi, millaista jälkikasvua meidän Diksu saa :D Lisää astutusreissusta sen jälkeen, varmaankin infoan täällä blogissa ylihuomenna. :)